Spatserar genom eldfärgade lönnlöv iförd mina ljusgula gummistövlar och samlar kastanjer i regnjackan (efter två fickor fyllts känner jag mig som en vandrande kastanjett). Andas frisk oktoberluft i mina nya stillsamma kvarter.
_
Förresten, ni var några stycken som efterfrågade recept på mandelmassebullarna. Här följer en bakanvisning i miniformat:

Till degen använder jag det som man hittar på Kungsörnens mjölpaket/hemsida, följ anvisningarna.

När degen har jäst kavlar du ut den så kvadratisk som möjligt, Bre på med smör och riv mandelmassa över det hela.

Vik degen och skär den sedan i ca 3 cm breda remsor som du sedan snittar (så det ser ut som ett par byxor).

Snurra benen (lite hey baberiba) och vrid ihop till en snurrig knut.
Lägg bullarna på en plåt och återgå till Kungsörnens anvisningar en stund till.

Blanda ihop en vaniljkräm (den här gången körde jag på den kemikalieproppade varianten (marsanpulver) men det blir såklart bäst om en blandar ihop en kräm själv, med ekologiska ingredienser)

Lägg en klick vaniljkräm i en fördjupning i varje bulle, pensla med ägg och strö över mandelspån och pärlsocker.

Tjoff in i ugnen!

Förresten nummer två, en av er hade ett önskemål om att få recept till alla mat/bakbilder som jag lägger upp och det är klart ni ska få!

Har ni några andra önskemål om vad ni vill se här inne? Önska på!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *