Till Alla hjärtans dag bakade jag min allra första ”layer cake”! Det blev en sötsyrlig historia med innanmäte baserat på citronbotten och med en fyllning av lemoncurd och hallongrädde. Utanpå är den spacklad med vit chokladfrosting som bröt av fint mot det syrliga innehållet. Det estetiska resultatet blev ganska ringrostigt men smakkombinationen och tårtan i sig var ljuvlig!

Till citronbottnarna använde jag ett recept ur boken Sweet Food & Photography av Linda Lomelino.
Till fyllningen fuskade jag och använde en burk färdiggjord lemoncurd och till hallongrädden vispade jag ca 4 dl grädde och rörde i ca 200 gram mosade hallon. Till frostingen vispade jag ihop smör och 100 gram smör + 200 gram Philadelphiaost. Smälte 200 gram vit choklad i vattenbad, lät det svalna och vispade därefter ner den samt 3 dl florsocker (vilket var för lite då frostingen blev ganska lös, så var inte slösaktiga när det gäller florsockret).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *