Dags för påskdessert nummer två; Enkla påsk-cupcakes med smak av citron, vanilj och vit choklad!

Cupcakesen i sig är inte särdeles påskiga, men med pastelliga muffinsformar och ett färgglatt chokladägg på toppen förgyller de vilken påskbuffé som helst! Mina formar är från Miss Etoile (tips, tips!), inköpta på Cervera.

Enkla påsk-cupcakes med vit chokladfrosting (ca 14 st)

Cupcakes:
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl röd mjölk
3 1 /2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 citron (skal och saft)

Frosting:
100 gram rumsvarmt smör
200 gram Philadelphiaost
200 gram vit choklad
4 dl florsocker

Chokladägg till dekoration

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ihop ägg, strösocker och vaniljsocker tills det blir vitt och pösigt.
3. Smält smöret i en kastrull, vispa ner mjölken och blanda med äggsmeten.
4. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en egen bunke. Vänd därefter ner det i smeten.
5. Tillsätt rivet citronskal samt citronsaft och blanda väl.
6. Fyll muffinsformar med ungefär två tredjedelar smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. Låt svalna.

Medan muffinsen svalnar är det lägligt att vispa ihop frostingen!

Gör såhär:
1. Smält den vita chokladen i vattenbad och låt svalna.
2. Vispa samman det rumsvarma smöret med Philadelphiaosten.
3. Tillsätt den vita chokladen och sikta ner florsockret.
4. Fyll en spritspåse och spritsa frostingen på cupcakesen. Dekorera med ett chokladägg på varje cupcake.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *