Ännu svajar ett par rabarberstjälkar och dess blad i sensommarbrisen. Så varför inte passa på att ta tillvara på de sista rabarberna genom att baka dessa underbart goda rabarbergaletterna?


Med nystött kardemumma i rabarberfyllningen förhöjs dessa små pajer ytterligare ett snäpp och får smaklökarna att hurra!

Ett roligt alternativ till en vanlig smulpaj (vilket såklart inte är fy skam det heller)!

3 1/4 dl mjöl
1 msk florsocker
1 nypa salt
100 g smör
1/2 dl kallt vatten
Rabarberfyllning
500 g rabarber/ 4-5 stjälkar
6 msk socker
1,5 tsk vaniljpulver
1 1/2 msk majsstärkelse
1/2 dl mandelmjöl
1 tsk nystött kardemumma
Till Pensling
1 ägg
1/4 dl mjölk
1 msk socker
Florsocker till garnering
5. Rabarberfyllning: Finhacka rabarbern.
6. Blanda ihop samtliga ingredienser till fyllningen förutom mandelmjölet.
7. Utbakning: När degen är färdigvilad, kavla ut den till ca 4 mm tjocklek.
8. Stansa ut rundlar á 10 cm. Strö över mandelmjölet.
9. Lägg rabarberfyllning i mitten av varje rundel. Lämna kanterna fria.
10. Vik upp kanterna och tryck till lite så att de inte ställer sig upp i ugnen.
11. Ställ in i frysen i 10 minuter.
12. Sätt ugnen på 175 grader.
13. Vispa ägg och mjölk och pensla kanterna av galetterna. Strö över strösocker.
14. Grädda i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Låt svalna och pudra över florsocker.
Servera gärna med en kula vaniljglass!
