


125 g rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
2 msk mjölk
Äppelgarnering
3 st medelstora äpplen
2 msk strösocker
Ca 2 tsk malen kanel
Ca 1 tsk nystött kardemumma
Eventuellt smör och ströbröd till formen.
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform på ca 24 cm alternativt klä formen med bakplåtspapper.
2. Rör smör och socker pösigt.
3. TIllsätt ett ägg i taget i smörblandningen och addera sedan ner mjöl, bakpulver och mjölk. Rör till en slät smet. Häll ner smeten i formen.
4. Skär äpplena i tunna klyftor och stick ner dem i smeten.
5. Blanda socker, kanel och kardemumma och strö över äpplena.
6. Grädda fyriskakan i nedre delen av ugnen i ungefär 30-40 minuter.
Servera gärna varm med vaniljglass till.
