Hej hej! Såg att ni blivit några fler följare av min cyberspacevärld efter att fina Amanda länkat hit. Så kul! Därav tänkte jag att en lära känna-lista vore på sin plats …

1. Hur gammal är du?
23,5 år.

_DSC1785

2. Hur gammal känner du dig?
Som 20 ungefär, känner mig oftast inte tillräckligt vuxen för att bära upp åldern 23,5. Ibland känner jag mig som 70+ (typ när jag somnar på soffan klockan nio en fredagskväll eller när jag, några gånger om året, vaknar klockan sju en lördag och sätter mig med frukostkaffet och ev. stickning/korsord vid köksbordet och lyssnar på Ring så spelar vi …).

3. Var bor du?
I en andrahandstvåa i Älvsjö, söder om Stockholm. Tillsammans med min kille Björn.

_DSC3908

4. Vad har du gjort idag (skrivet igår, onsdag)?
– Jobbat dvs suttit framför en bildskärm och bildbehandlat en massa bilder.
– Druckit alldeles för mycket kaffe.
– Varit på yoga.
– Handlat mat och lillördagsgodis.

5. Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför?
Det bästa är början av alla årstider tycker jag! Vårens första dag med knoppar som brister, fågelkvitter och aprilhimmel. Sommarens första dag när en kan gå runt i bara ben om kvällen som är alldeles ljum. Höstens första dag när naturen börjar likna en eldig färgpalett och solen ger ifrån sig ett alldeles särskilt skimmer. Vinterns första dag när lätta snöflingor singlar ner utanför fönstret och halsduken får dras några extra varv runt halsen. Men om jag bara får välja en säger jag … våren! När livsgnistan väcks till liv efter grådagar och en lång lång vinter (ah vårlängtet nu!).

korsbarsblom_5375ec042a6b226261a9d743

6. Är du beroende av någonting?
Min himla telefon. Och kaffe.

_DSC9525 as Smart Object-1

7. Nämn tre saker som man kanske inte vet om dig?
– Jag är väldigt slarvig/lat och är expert på att t.ex stöka ner och sprida saker omkring mig samt skjuta upp tråkiga grejer som att slänga soporna, gå till återvinningen, tvätta och städa. Detta trots att jag blir stressad av att ha det stökigt omkring mig …
– När jag var 14-15 år var jag ett superduperfan av Måns Zelmerlöw. Vallfärdade till alla hans spelningar i mitt närområde det året (2007). Året därpå ordnade det dock upp sig och jag blev indiepopare istället.
– Jag älskar tacos och prinsesstårta! Och det bästa av allt? Att det förra året uppfanns prinsesstacos! 10/10!

8. Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?
På en varm och solig plats vid havet tillsammans med de jag tycker allra mest om.

_DSC8719

9. Vad är du på för humör just nu?
Trött, ganska lugn och tillfreds.

10. Vilket är ditt favoritgodis?
Lösgodis! ÄLSKAR LÖSGODIS! Är som ett litet barn när det kommer till att handla lördagsgodis. Allra helst från en riktig godisbutik. Tycker extra mycket om sura godisar och saltlakrits (men allt brukar slinka ner i min påse som oftast blir lite för tung …).

11. Vilken är din favoritaffär?
Kommer inte på någon favorit såhär på rak arm …  Erikshjälpen är nog en favvo pga mycket rekvisitamaterial och pysselobjekt, Monki när det kommer till kläder och kanske Lagerhaus eller Åhléns när det kommer till inredning. Akademibokhandeln är bra också. Det här med att favorisera och bara välja EN alltså …

_DSC7651

12. Är du morgon- eller kvällsmänniska?
Kvällsmänniska som vill vara en morgonmänniska. Älskar att vakna tidigt och ha hela dagen framför mig men tycker alldeles för mycket om snoozeknappen. Men ibland så!

13. Har du blivit sydd någon gång?
Ja, två gånger! En gång när jag var ett år och tappade en glasskål som gick i tusen bitar varav några bitar hamnade på mig. Då blev jag sydd i handen. Sedan har jag blivit sydd i tandköttet i samband med att jag opererade bort två tänder när jag var ca 14 år.

14. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig?
Björn! Varje dag! <3 Men lite extra mycket när jag låg hemma i influensa hela förrförra veckan och han pysslade om mig aka sjuklingsknyttet så bra.

_DSC6013

15. Är du blyg?
Ja, och har alltid varit. Inte inför de jag känner såklart, men blir genast blyg inför nya människor och människor i grupp. Dock släpper det när jag känner att jag är på samma nivå som någon och klickar bra med hen.

16. Vad heter du i andranamn?
Elisabet.

17. Vill du gifta dig?
Ja det vore fint! På sommaren med en världsrolig fest!

18. Har du något smeknamn?
Soffan och Fia är de som hängt med längst. Men bland smeknamnen finns även Soffipropp, Fia-Lotta, Byssan, Byssanlull, Bubblan (?) etc.

3 kommentarer on Lära känna-listan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *